Företagshuset i Habo

– En återblick på fastighetens historia.

Fastighetens äldsta del är från slutet av 1930-talet och utbyggd i etapper. Företaget som byggde fastigheten var Ljungqvist Möbelfabrik. Företaget tillverkade exklusiva soffbord. Ytterhölje till TV-apparater var en betydelsefull produkt när TV-apparater när televisionen kom. När massproduktion av möbler tog fart blev konkurrensen för hård. Bordstillverkningen lades ner. Under 1970–80 tal var fastigheten en del inom Herenco-koncernen och användes som lager och plåtbearbetning samt pappersskärning.

Vårt förvärv skedde 1985. Den första hyresgästen var Interhem, som tillverkar köksinredningar. Naturkompaniet, Habo Träfo, Classic Pool är andra kända företag som startade sin verksamhet i fastigheten. Företaget Habo Mark & Trädgård har varit med sedan starten 1985. Public Light har varit oss trogna under många år.

Genomgripande invändig modernisering har genomförts. Etappvis förändrat, byggt om och skapat en fastighet med god funktion.

Vi förvaltar ett historiskt och industrikulturellt arv och vill bevara fastighetens karaktär. Detta ger en speciell känsla.

 

Kontakta oss